Een dak laten ontmossen is geen overbodige luxe !

Een dak laten ontmossen is geen overbodige luxe.      


Nee, groene aanslag op je dak is niet mooi. Maar het oogt niet enkel slordig, het is ook ronduit schadelijk voor je dak. Kamp je met mos op je dak, dan is het belangrijk dat je je dak op tijd laat ontmossen. Een goed onderhouden dak loopt immers veel minder snel schade op en ook lekken komen minder voor.   


De meerwaarde van ontmossen.      


Niet enkel oogt je dak mooier, het blijft ook langer goed. Investeren in het laten ontmossen van je dak is dus een verstandige investering. Hoe sneller je het mos laat verwijderen, hoe beter. Mos veroorzaakt immers scheurtjes in je dakpannen wat op termijn vragen is om een lek. Mos zet zich vast op de poriën van je dakpannen en voor je het weet zit je met barsten. Tijdig ons contacteren is dus de boodschap. Tijdens een visuele controle kunnen we de grootste problemen detecteren. Uiteraard bekijken we ook andere mogelijke problemen met je dak.   


Waarom is mos zo schadelijk?


De werking van mos, kun je vergelijken met die van een spons. Mos houdt grote hoeveelheden water vast. Hierdoor blijft je dak voortdurend nat, wat een nefast effect heeft. Bovendien verliest ook de hellingshoek van je dak heel wat van zijn nut. Water loopt niet meer efficiënt weg en er ontstaan plassen op het dak. Beginnen je dakpannen te barsten, dan dringt dit vocht de structuur binnen. Voor je het weet zijn houten onderdelen aangetast en begint dit te rotten. Ook je isolatie kan impact hebben van vocht. Op langere termijn zal je dak het uiteindelijk begeven. Wil je deze dure kosten voorkomen, dan is laten ontmossen een must. Een geregelde onderhoudsbeurt is altijd verstandig.   


Ontmossen altijd mogelijk.        


Er is geen vaste periode om te ontmossen. 4 seizoenen lang kunnen we je dak mosvrij maken. Niet elk dak is even onderhevig aan mosgroei. De ligging van je woning, de hellingsgraad van je dak en het type dakbedekking zijn allemaal factoren die een rol spelen. Het is wel belangrijk dat er geen vorst is en ook storm of hevige regen zijn niet ideaal.   


Wij klaren de klus.     


Wil je je dak professioneel laten ontmossen, dan kun je steeds bij Mosmonster terecht. Wij hebben heel wat ervaring met het verwijderen van mos en we doen dit op een ecologisch verantwoorde manier. We hebben zelfs onze eigen milieuvriendelijke producten. Maak vandaag nog een afspraak en we komen met plezier de situatie en toestand van je dak bekijken. Zo voorkom je ergere problemen en je maakt komaf met mos.


Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.

Ander advies