Waarom je beter je dak laat reinigen alvorens je zonnepanelen legt!

Overweeg jij om zonnepanelen op je dak te leggen? Dat is een slimme zet! Maar voordat je begint met installeren, moet je eerst zorgen dat je dak in goede staat is. Ja, dat betekent dat je het dak moet reinigen. Ik hoor je al denken, reinigen? Waarom zou ik mijn dak schoonmaken als er toch alleen maar zonnepanelen op komen te liggen?"


In deze blog zullen we uitleggen waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit het beste kunt doen. 


Waarom moet je je dak laten reinigen voordat je zonnepanelen legt?

 Het reinigen van je dak is om meerdere redenen belangrijk wanneer je van plan bent om zonnepanelen te installeren. 

  1. Verhoogde energieopbrengst: Zonnepanelen presteren beter op een schoon oppervlak. Wanneer er vuil, stof en bladeren op je dak liggen, kan dit de prestaties van je zonnepanelen verminderen. Het kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er minder zonlicht wordt geabsorbeerd, waardoor de opbrengst van je zonnepanelen lager is. De panelen blijven ook langer schoon, waardoor ze dus ook beter presteren. 
    Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een beetje extra stroom?

  2.  Langer behoud van je dak: Door je dak te reinigen voordat je zonnepanelen installeert, kun je schade of slijtage aan je dak voorkomen. Vuil en andere verontreinigingen kunnen namelijk corrosie en andere schade veroorzaken aan de dakbedekking. Door je dak schoon te maken, verleng je dus de levensduur van je dak. 

  3.  Verhoogt de veiligheid: Een schoon dak is veiliger voor de installateurs van de zonnepanelen. Als het dak glad is door vuil en stof, kan dit een gevaarlijke situatie creĆ«ren tijdens de installatie. Door het dak schoon te maken voordat de installatie plaatsvindt, verhoog je de veiligheid van de installateurs. Geen gladde toestanden op jouw dak!

  4.  Last but not least, een schoon dak ziet er gewoon veel beter uit. En als je ooit besluit om je huis te verkopen, zal een schone en goed onderhouden dakbedekking de waarde van je huis alleen maar verhogen. Win-win!

Dus, als je van plan bent om zonnepanelen te installeren, zorg dan dat je dak schoon is voordat je begint. Huur een professional in om het werk veilig en effectief uit te voeren. Zo haal je het meeste uit je zonne-energiesysteem en verleng je de levensduur van je dak en zonnepanelen. En wie weet, misschien krijg je zelfs nog een complimentje over je schone dak van de buren!


Voor vrijblijvend advies of een offerte, vraag hier je dakdiagnose aan.
Ander advies