Wit voor een koeler klimaat: Mosmonster reinigt en verft daken van Carrefour winkels

Carrefour heeft Mosmonster de opdracht gegeven om maar liefst 20 van haar winkels te voorzien van witte daken. Dit ging niet alleen om een esthetische keuze, maar ook om een slimme manier om energie-efficiëntie te verbeteren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.


Waarom witte daken?


Door daken wit te schilderen, wordt zonnestraling gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd, wat de temperatuur in het gebouw verlaagt en de behoefte aan airconditioning vermindert. Maar er is nog een belangrijke reden waarom Carrefour ervoor heeft gekozen om haar daken wit te schilderen. De frigo's die dag en nacht aan staan om producten koel te houden, genereren veel warmte. Dit kan leiden tot oververhitting van de koelelementen en storingen of zelfs het uitvallen van de koeling. Door het dak wit te schilderen, wordt ook de warmte van de frigo's beter gereflecteerd en wordt oververhitting voorkomen. Dit draagt bij aan het efficiënter en duurzamer koelen van de producten en het verminderen van de ecologische voetafdruk van de supermarktketen.


Duurzaamheid voorop.


Bij Mosmonster zijn we er trots op dat we hebben mogen bijdragen aan dit duurzame project. We hebben ons best gedaan om zo milieuvriendelijk mogelijk te werk te gaan. We hebben bijvoorbeeld geen agressieve chemicaliën gebruikt, maar in plaats daarvan stoomreiniging toegepast om het dak te reinigen. Het resultaat is een stralend schoon en wit dak waar we trots op zijn! We willen Carrefour hartelijk bedanken voor het vertrouwen in Mosmonster en we hopen dat we in de toekomst nog meer van dit soort duurzame projecten kunnen uitvoeren. Met elke stap die we zetten in de richting van duurzaamheid, zorgen we ervoor dat we een groene toekomst creëren voor iedereenAnder advies