Extra mee reinigen van de oprit

Wat je in het kort moet weten over betonklinkers.


Betonklinkers zijn er in  verschillende formaten, en kleuren 

Wil je graag betonklinkers in (antraciet) grijs of zwart? Of verkies je klinkers met meer kleur? Het kan allemaal! Zowat alle kleurtinten zijn mogelijk bij betonklinkers. Ook een combinatie van kleuren geeft een leuk effect bij bepaalde legpatronen. De kleurtechniek is door de jaren heen steeds verbeterd. De kleurstoffen worden nu bijvoorbeeld door het cement vermengd, zodat de kleur langer bewaard blijft. Om de klinkers kleur- en slijtvaster te maken kunnen eveneens speciale mineralen worden verwerkt in de toplaag.


Verder moet je afwegen of je al dan niet voor waterdoorlatende klinkers kiest. Dergelijke klinkers voeren overvloedig regenwater af, waardoor het beton minder lang nat blijft. Zo vermijd je ook mos- en onkruidgroei beter. Er zijn twee soorten waterdoorlaatbare klinkers: bij poreuze betonklinkers trekt het water weg door de poriĆ«n van de stenen. Het oppervlak van deze stenen sluit mooi op elkaar aan. Daarnaast zijn er waterdoorlatende verbandstenen. Deze zijn uitgerust met afstandshouders, waardoor er brede voegen tussen de klinkers ontstaan. Het water komt dan langs de voegen in de ondergrond terecht.


De betonklinkers kunnen eventueel getrommeld worden. Dit is een proces waarbij kleine stukjes van de randen en hoeken afvlakken doordat de stenen door elkaar geschud worden. De klinkers krijgen zo een ruwere, authentiekere en oudbakken uitstraling.Hoe betonklinkers onderhouden? 


Betonklinkers zijn soms bedekt met een beschermende coating. Houd hier rekening mee bij het onderhouden van de klinkers: sommige reinigingsmiddelen kunnen deze coating beschadigen. Over het algemeen vragen betonklinkers echter weinig onderhoud. Olie- en vetvlekken kan je wel best meteen verwijderen met een daarvoor bestemd product.


Mosvorming is aan te pakken met een degelijk anti-mos product. Het is sterk af te raden om de hogedrukreiniger te gebruiken! Op die manier zul je de stenen aantasten en groene aanslag juist in de hand werken. Je kan trouwens overwegen om de klinkers te impregneren met een vloeistof die het beton beschermt tegen vuil en vocht. Het impregneermiddel zal dan diep in de klinker dringen, waardoor het terras minder kwetsbaar is. 


Kortom laat deze klus over aan de specialisten van Mosmonster.


Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.


Ander advies