Hoe gaat het ontmossen van daken in zijn werk?

Hoe gaat het ontmossen van daken in zijn werk?


Het ontmossen van daken mag dan specialistenwerk zijn, het is geen raketwetenschap. Er zijn twee mogelijke manieren om een klassieke dakbedekking te ontdoen van mos: met de hogedrukreiniger of met een speciaal reinigingsmiddel. De gebruikte methode? Die hangt af van de mate van vervuiling, maar bij Mosmonster gaan we alvast doortastend te werk en werken we volgens een vast stappenplan én met eigen producten. Op die manier kunnen we een optimaal resultaat garanderen.   


Een goede voorbereiding   


Een grondige analyse ligt steeds aan de basis van onze werken. Het type dak moet bekeken worden, de afwerking en hoe hardnekkig de vervuiling met het mos is. Op basis van deze verschillende parameters kan er bepaald worden welke middelen moeten ingezet worden om het mos te verwijderen. Dit doen we grondig en professioneel. Met onze jarenlange ervaring kunnen we ondertussen de verschillende situaties perfect inschatten.   


Reinigen zonder reinigingsmiddel.


In uitzonderlijke gevallen en bij zeer lichte vervuiling, kan er gereinigd worden zonder reinigingsmiddel. Enkel met de hogedrukreiniger het dak aanpakken volstaat dan. De techniek van spuiten is belangrijk, want zo voorkom je dat er water onder de dakpannen terecht komt. Zeer belangrijk, want dit water kan voor vochtproblemen zorgen.   


Reinigen met reinigingsmiddel.


Is het mos hardnekkiger of overvloedig aanwezig? Dan is reinigingsmiddel aangewezen. Wij werken met door ons ontwikkelde Mosmonster-producten met een geweldig resultaat en dit op een natuurlijke en biologisch afbreekbare manier. Zeker oude daken die kleine oneffenheden vertonen, zijn onze specialiteit. Wij kunnen elk dak ontmossen.   In eerste instantie spuiten we het dak proper om vervolgens ons schoonmaakmiddel aan te brengen met een vernevelaar. We laten het product even inwerken, waarna we opnieuw afspuiten. Wij hebben al het mogelijke professionele materiaal bij, waardoor we snel en vakkundig te werk kunnen gaan.   


Nabehandelen.


Na het ontmossen van je dak, voorzien we nog een nabehandeling. Met een coating zorgen we voor een extra beschermingslaag voor je dak. Deze coating beschermt je dak tegen toekomstige mos- en algenvorming. De coating werkt ook vochtwerend, waardoor je niet enkel langer kunt genieten van een schoon dak, maar je ook beschermd bent tegen lekken. Elk dak heeft baat bij deze extra laag.   


Laat je dak over aan een specialist.


Klaar om komaf te maken met mos? Maak vandaag nog je afspraak en maak zelf kennis met de kracht van onze aanpak. We hanteren een werkwijze die keer op keer voor succes zorgt en al tientallen jaren zijn meerwaarde bewijst. Bel ons en we komen graag ter plaatse om de situatie te analyseren en je een offerte op maat te bezorgen. Jaarlijks reinigen we meer dan honderd daken en ook voor jou kunnen we het verschil maken.


  Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.

Ander advies