Hoe kom je aan mos op je dak?

Waarom moet je je dak laten ontmossen?


Mosvorming op je dak kan niet enkel voor een minder fraaie uitstraling van je woning zorgen, het kan ook de nodige schade aan je dak toebrengen. Geregeld je dak laten ontmossen is dan ook de boodschap. In deze blog wijzen we je op het belang van een mosvrij dak en geven we je mee wat anders de gevolgen kunnen zijn. En ja, niet tijdig ingrijpen kan voor heel wat schade en dus bijkomende kosten zorgen.   


Hoe kom je aan mos op je dak?


Mos, dat is eigenlijk plantvorming die ontstaat door heel wat regen en weinig zon. Bosrijke omgevingen zijn vaak onderheviger aan mosgroei dan andere plekken. Valt er regen op je dak en krijgen de dakpannen niet genoeg tijd om te drogen, dan kan er mos- en algenvorming ontstaan. Er zijn verschillende factoren die mosgroei beïnvloeden. We hadden het al over de omgeving, maar het ene type dak is ook ontvankelijker voor mosgroei dan een ander type. Vaak zul je merken dat de noordkant van je dak, gevoeliger is voor mos. Nu, wat de reden ook is: mos is potentieel schadelijk voor je dak en moet aangepakt worden.   


Je dak vrijmaken van mos   


 Het ontmossen van daken is belangrijk omdat mos je dak poreuzer maakt. Je dak gaat hier dus sneller door slijten, waardoor schade vaker voorkomt. Elk dak is in principe voorzien van een beschermende toplaag, maar die wordt door mos stevig aangetast. Zeker wanneer het vriest is de kans op schade groot. Het vocht op het dak gaat zich dan immers uitzetten en hierdoor kunnen er scheuren en barsten ontstaan. Mos heeft de neiging zich hier aan te hechten, waardoor vocht verder kan insijpelen. Voor je het weet zit je met een lekkage en/of aardig wat waterschade. Tijdig je dak laten ontmossen kan dus heel wat onheil voorkomen. Het vergt een investering, maar die is vaak een stuk minder dan je dak moeten laten repareren of zelfs compleet laten vervangen.   

  

Ontmossen is specialistenwerk


Zeker bij schuine daken is het ontmossen van je dak specialistenwerk. Er komt wel wat gevaar bij kijken. Bovendien moeten ook de juiste producten bij het juiste materiaal gebruikt worden. Als leek ben je vaak helemaal niet thuis in dakbedekking, waardoor je met de foutieve producten aan de slag gaat. Die hebben dan geen effect of hebben zelfs een negatieve impact op je dakbedekking. Trouwens ook platte daken laat je maar beter door mensen met vakkennis onderhouden.   Contacteer ons voor een fraai resultaat   Wil je je dak goed laten ontmossen met de beste producten en een langdurig resultaat? Dan zit je gebeiteld bij ons. Wij hebben de nodige expertise in huis en zorgen weer voor een fraaie uitstraling van je dak. Wij pakken hardnekkig mos aan en houden je dak in topconditie. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte. We bekijken graag de situatie ter plaatse.   Reken op een doortastende aanpak. Wij houden de wachttijden kort en hanteren scherpe prijzen. Jouw dak is bij ons in goede handen.  


Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.

Ander advies