Moet je je dak laten ontmossen?

Moet je je dak laten ontmossen?


Een beetje mos op het dak, dat kan toch geen kwaad? Een dak moet toch tegen mos kunnen? Heel wat mensen staan niet stil welke impact mos kan hebben op een dak. Toch is het nut van het ontmossen van je dak geen commercieel verhaaltje. Laat je het mos welig tieren, dan kan dit ernstige schade aan je dak met zich meebrengen. Voorkomen is beter dan genezen, ook in dit geval.   


Waarom is ontmossen zo belangrijk?


 Wil je dat je dak lang meegaat en je optimaal beschermt tegen regen, sneeuw, koude en vocht, dan is ontmossen essentieel. Zeker in bosrijke gebieden is regelmatig je dak controleren geen overbodige luxe. Mos is hardnekkig en groeit razendsnel. Trouwens niet enkel mos is schadelijk, ook algen hebben dezelfde impact. Een jaarlijkse controle - al dan niet door een specialist - is zeker geen overbodige luxe. Bovendien is dit een uitgelezen moment om je hele dak eens te controleren én te checken of het nog goed zit met je afwatering.   Weet dat mos voor barsten en scheuren in je dak kan zorgen. Zeker oude daken kunnen er hinder van ondervinden. Mos beschikt over fijne worteltjes die in de dakpannen binnendringen en heel wat vocht kunnen bevatten. Gaat het vriezen dan zet dit water uit, wat voor barsten en scheuren kan zorgen. Voor je het weet zit je met ernstige vochtproblemen. Die verhelpen kost vaak een fortuin en vocht is hardnekkig eens je er last van hebt.   


Waar komt mos voor?


 Mos herkennen? Wel, het gaat om de groene aanslag die meestal ontstaat op schaduwrijke plekken op je dak. Mos kan zich ook tussen je dakpannen of onder je zonnepanelen nestelen. Overal waar vocht aanwezig is, kan mos voorkomen. Zeker platte daken zijn vatbaar voor mos, omdat hier vaker water blijft opstaan. Ook zonnepanelen werpen schaduw op je dak, dus ook regelmatig onder deze panelen checken is de boodschap. Woon je in een bosrijke omgeving, dan is de kans op mosgroei nog groter.  


Preventief investeren.


Laat je je dak professioneel ontmossen, dan zit je in principe voor enkele jaren goed. Wij brengen immers een beschermlaag aan die mosvorming voorkomt. Een vaste prijs voor ontmossen is er niet, het hangt allemaal van de omvang en complexiteit af.   Weet dat als je woning ouder is dan 10 jaar, je in aanmerking komt voor een verlaagd btw-tarief. Je geniet dan van 6 procent btw. Bovendien zijn er soms ook premies. Wij kennen de wetgeving op ons duimpje en vertellen je er graag meer over.  


Laat het ontmossen aan Mosmonster over.        


Komaf maken met mos? Mosmonster bellen. Wij zijn al jaren thuis in het ontmossen van daken en pakken jouw dak snel en professioneel aan. Zo houden we de kosten beperkt en geniet je toch van een schoon en goed beschermd dak. Daar pluk je op lange termijn de vruchten van. Wij komen graag ter plaatse en bezorgen je een vrijblijvende offerte. Niet voor niets rekenen jaarlijks tientallen klanten op onze dienstverlening.  


 Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.


  

Ander advies