Ontmossen van je dak met of zonder reinigingsmiddel?

Ontmossen van je dak met of zonder reinigingsmiddel?


Het ontmossen van daken is specialistenwerk. Niet voor niets hebben we er bij Mosmonster onze job van gemaakt. Dat neemt niet weg dat nog heel wat mensen zelf proberen hun dak te ontmossen. Een vraag daarbij is altijd, gebruik je een reinigingsmiddel en zo ja, welk middel? In dit artikel gaan we daar dieper op in.   


Beide zijn mogelijk.        


Om met de deur in huis te vallen: het ontmossen van daken kan met en zonder reinigingsmiddelen. Ga je zonder producten aan de slag, dan gebruik je een hogedrukreiniger. Je werkt dan van boven naar beneden. Logisch want anders bestaat de kans dat je je dakpannen van onderaf inspuit. Door een vuilfrees te plaatsen op de hogedrukreiniger kan er nog gerichter en efficiënter te werk gegaan worden. Let wel, niet elk dak verdraagt een vuilfrees. Zeker oudere daken zijn vaak al te zwak. Iets waar een specialist oog voor heeft maar waar je als leek schade mee aan je dak kunt toebrengen. Weer een reden om met een professionele partner als Mosmonster in zee te gaan. Wij kunnen elke situatie inschatten en gebruiken de juiste aanpak op het gepaste moment.   


Reinigen met reinigingsmiddel 


Bij oude daken of bij ongelijkmatige dakpannen en andere structuren is een hogedrukreiniger minder evident. Het ontmossen van je dak met reinigingsmiddel is dan de juiste keuze. Wij werken alvast met specifiek ontwikkelde Mosmonster-producten. Producten die niet schadelijk zijn voor het milieu en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Met deze producten kunnen we aan de slag op alle mogelijke daken. Met reinigingsmiddel kunnen ook moeilijker te bereiken plekken aangepakt worden. Alsnog is het reinigen van je dak met een hogedrukreiniger aangewezen. De producten worden dan weer op het dak verneveld. Achteraf is schoonspuiten vaak voldoende om zelfs het meest hardnekkige mos te verwijderen. De juiste reinigingsmiddelen vormen dus zeker een meerwaarde bij het reinigen van je dak.   


Een coating kan mos voorkomen  


Goede producten vormen de basis, maar met een coating voorkom of vertraag je mosvorming in de toekomst. Logisch dat we dus ook een coating voorzien, wij gaan immers voor een resultaat op lange termijn. Een zorgvuldige nabehandeling zorgt ervoor dat mos langer geweerd wordt. Let wel, helemaal voorkomen kan niet altijd. Dit hangt echt van de situatie en de ligging van je woning af.   


Laat het ontmossen over aan een specialist.      


Je dak zelf aanpakken kan, maar het resultaat is vaak bedroevend. De juiste producten zijn vaak niet vlot verkrijgbaar en de juiste apparatuur is essentieel voor een optimaal resultaat. Bij Mosmonster hebben we niet enkel onze eigen gamma aan kwalitatieve producten, onze ervaren vakmensen beschikken ook over het beste materiaal. Logisch dus dat we tot een veel beter resultaat komen dan dat je zelf kunt bereiken. Vraag vandaag nog je vrijblijvende offerte aan en ervaar zelf de power van een professionele partij. Het ontmossen van daken hebben we in de vingers en we hanteren zeer scherpe prijzen voor vakwerk.


Voor vrijblijvend advies of een offerte, bel ons gratis op 0800 15 999. Wij helpen u snel verder.Ander advies