In 5 stappen naar een mosvrij dak!

1. Dakdiagnose 

Een grondige analyse ligt steeds aan de basis van onze werken. Een professionele analyse van het type dak en de mate van vervuiling is de eerste stap. Mosmonster bekijkt welke methode het meest geschikt is en maakt een plan op maat. 


 2. Reinigen zonder reinigingsmiddel  

Bij lichte vervuiling kan het dak met enkel een hogedrukreiniger gereinigd worden. Hierbij is de juiste techniek belangrijk om vochtproblemen te vermijden. 


 3. Reinigen met reinigingsmiddel 

 Is het mos hardnekkiger of overvloedig aanwezig? Dan is reinigingsmiddel aangewezen. Wij werken met door ons ontwikkelde Mosmonster-producten met een geweldig resultaat en dit op een natuurlijke en biologisch afbreekbare manier. Zeker oude daken die kleine oneffenheden vertonen, zijn onze specialiteit. Wij kunnen elk dak ontmossen. In eerste instantie spuiten we het dak proper om vervolgens ons schoonmaakmiddel aan te brengen met een vernevelaar. We laten het product even inwerken, waarna we opnieuw afspuiten. Wij hebben al het mogelijke professionele materiaal bij, waardoor we snel en vakkundig te werk kunnen gaan. 


4. Nabehandeling 

 Na het ontmossen wordt er nog een coating aangebracht die het dak beschermt tegen toekomstige mos- en algenvorming. Zo kan je langer genieten van een schoon dak en ben je beschermd tegen lekken. 


 5. Schilderen 

 Als de dakpannen na het reinigen niet het gewenste uiterlijk hebben, kan er gekozen worden om de pannen te schilderen. Dit is een proces dat zorgvuldig moet gebeuren, want de verf moet goed hechten op de dakpannen en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Andere nieuwsberichten